Lammfärsbiffar med fetafyllning

Du behöver 500 g körsbärstomater 400 g lammfärs 1 ägg 1 krm kanel 1 gul lök, riven 2 vitlöksklyftor, pressade 2 citroner, väl tvättade 150...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g körsbärstomater
  • 400 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 krm kanel
  • 1 gul lök, riven
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 citroner, väl tvättade
  • 150 g fetaost
  • Till servering
  • couscous
  • svarta oliver

Gör så här

1
Lägg tomaterna i en liten form och sätt in i ugnen på 200 grader.

2
Rör ihop lammfärs, ägg, kanel, lök, vitlök och det rivna skalet (bara det yttersta gula) från de två citronerna och några droppar saft. Salta och peppra ordentligt.

3
Skär fetaosten i åtta stavar. Forma en färsbiff runt varje. Stek biffarna på båda sidor. Lägg de stekta biffarna i en ny form och låt gå klart i ugnen tillsammans med tomaterna, cirka 15 minuter.

4
Servera med couscous, citronklyftor och svarta oliver.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 540, Fett 24 g, Kolhydrater 56 g, Fibrer 2 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top