Du behöver
- 500 g körsbärstomater
- 400 g lammfärs
- 1 ägg
- 1 krm kanel
- 1 gul lök, riven
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 2 citroner, väl tvättade
- 150 g fetaost
- Till servering
- couscous
- svarta oliver
Gör så här
1
Lägg tomaterna i en liten form och sätt in i ugnen på 200 grader.
2
Rör ihop lammfärs, ägg, kanel, lök, vitlök och det rivna skalet (bara det yttersta gula) från de två citronerna och några droppar saft. Salta och peppra ordentligt.
3
Skär fetaosten i åtta stavar. Forma en färsbiff runt varje. Stek biffarna på båda sidor. Lägg de stekta biffarna i en ny form och låt gå klart i ugnen tillsammans med tomaterna, cirka 15 minuter.
4
Servera med couscous, citronklyftor och svarta oliver.
Näringsvärde: Kcal 540, Fett 24 g, Kolhydrater 56 g, Fibrer 2 g