Gazpacho med brödkrutonger

Du behöver 2 skivor vitt bröd, gärna gårdagens, tärnade 2 vitlöksklyftor, skivade 1/2 dl olivolja 8–10 tomater, tärnade 1 röd paprika, urkärnad och tärnad 1...


4 portioner

Du behöver

  • 2 skivor vitt bröd, gärna gårdagens, tärnade
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1/2 dl olivolja
  • 8–10 tomater, tärnade
  • 1 röd paprika, urkärnad och tärnad
  • 1 gurka, skalad, urkärnad och tärnad
  • 1 rödlök, grovt hackad
  • 1 röd chilifrukt, urkärnad och tärnad
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 4–5 dl kallt vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • Tillbehör:
  • brödkrutonger
  • kryddgrönt

Gör så här

1
Blanda alla ingredienser utom salt och peppar i en skål.

2
Mixa med stavmixer eller kör i kannmixer. Smaka av med salt och peppar.

3
Ställ skålen kallt i minst två timmar, helst över natten. Servera soppan isande kall tillsammans med tillbehören.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top