Salade Nicoise med oliver och sardeller

Du behöver 450 g haricots verts tinade från frysen eller lättkokta 8 st potatis kokta och skivade blad av romansallad el likn 8 st små...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 450 g haricots verts tinade från frysen eller lättkokta
  • 8 st potatis kokta och skivade blad av romansallad el likn
  • 8 st små tomater skurna i bitar
  • 4 st ägg kalla, mjukkokta (6 minuter), skalade och halverade
  • 1 st ask raka sardeller (40 g)
  • oliver ca 20 svarta
  • 2 st burk tonfisk i vatten
  • persilja

Dressing:

2 msk vinäger
6 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta krossad
svartpeppar grovt krossad

Gör så här

Fördela ingredienserna på fyra tallrikar. Rör ihop ingredienserna till dressingen, droppa den över alltsammans. Toppa om du vill med svartpeppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top