Du behöver
- 4 schalottenlökar
- Olivolja till stekning
- 2 vitlöksklyftor
- Röd chilifrukt
- 2 burkar (à 400 g) konserverade körsbärstomater
- Salt, svartpeppar
- 1–2 msk balsamvinäger
- 1 äpple
- 1 dl russin
- 2 msk balsamvinäger
- (1 msk socker)
- 4 portionsbitar (tinad) torskrygg
Gör så här
1
Halvera, skala och skiva lökarna, låt dem småfräsas genomskinliga i lite olja på knapp medelvärme 5 minuter. Skala och skiva vitlöksklyftorna, ta ur och tunnskiva chilifrukten. Låt skivorna fräsa med i pannan ett par minuter.
2
Tillsätt tomatspadet, spar tomaterna i burkarna så länge. Koka upp, låt småputtra, smaka av med salt, peppar och vinäger. Fintärna äpplet, blanda i det, tomaterna och russinen. Låt såsen småkoka 5 minuter på svag värme till såsig konsistens. Smaka om mera sötma behövs, tillsätt i så fall lite socker.
3
Salta och peppra torskbitarna runt om. Stek på dryg medelvärme cirka 4 minuter på varje sida. Kan du mäta innertemperaturen?
4
52 grader är lagom. Servera med russinratatouille och ugnspotatis.