Torskrygg med russinratatouille

Du behöver 4 schalottenlökar Olivolja till stekning 2 vitlöksklyftor Röd chilifrukt 2 burkar (à 400 g) konserverade körsbärstomater Salt, svartpeppar 1–2 msk balsamvinäger 1 äpple...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 schalottenlökar
  • Olivolja till stekning
  • 2 vitlöksklyftor
  • Röd chilifrukt
  • 2 burkar (à 400 g) konserverade körsbärstomater
  • Salt, svartpeppar
  • 1–2 msk balsamvinäger
  • 1 äpple
  • 1 dl russin
  • 2 msk balsamvinäger
  • (1 msk socker)
  • 4 portionsbitar (tinad) torskrygg

Gör så här

1
Halvera, skala och skiva lökarna, låt dem småfräsas genomskinliga i lite olja på knapp medelvärme 5 minuter. Skala och skiva vitlöksklyftorna, ta ur och tunnskiva chilifrukten. Låt skivorna fräsa med i pannan ett par minuter.

2
Tillsätt tomatspadet, spar tomaterna i burkarna så länge. Koka upp, låt småputtra, smaka av med salt, peppar och vinäger. Fintärna äpplet, blanda i det, tomaterna och russinen. Låt såsen småkoka 5 minuter på svag värme till såsig konsistens. Smaka om mera sötma behövs, tillsätt i så fall lite socker.

3
Salta och peppra torskbitarna runt om. Stek på dryg medelvärme cirka 4 minuter på varje sida. Kan du mäta innertemperaturen?

4
52 grader är lagom. Servera med russinratatouille och ugnspotatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top