Bönsoppa med pasta och apelsin

Du behöver 100 g strimlad pancetta eller bacon 1 gul lök 2 vitlöksklyftor, hackade 8 färska salviablad 2 msk olivolja 4–5 kvistar grovt hackad blad­persilja...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 100 g strimlad pancetta eller bacon
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 8 färska salviablad
  • 2 msk olivolja
  • 4–5 kvistar grovt hackad blad­persilja med stjälkar
  • saften av 1/2 apelsin
  • 2 msk kycklingfond
  • 6 dl vatten
  • 1 burk körsbärstomater
  • 1 burk naturella stora vita bönor
  • 2 nystan tunn pasta
  • salt och peppar
  • hyvlad parmesanost till servering

Gör så här

1
Fräs bacon eller pancetta tillsammans med lök, vitlök och salviablad i botten på en stor kastrull med olivolja under 3–4 minuter. Lägg i persiljan och fräs ett par minuter ytterligare.

2
Häll på apelsinsaft, fond, vatten, och tomater. Koka upp och sjud 8–10 minuter. Häll av spadet från bönorna och skölj dem i lite rinnande vatten. Lägg dem i soppan tillsammans med sönderbrutna pastanystan. Koka upp igen och koka 2 minuter, späd eventuellt med lite mer vatten om du tycker det ser för tjockt ut. Smaka av med salt och peppar. Servera med lite hyvlad parmesanost och ett gott bröd till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top