Du behöver
- 100 g strimlad pancetta eller bacon
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 8 färska salviablad
- 2 msk olivolja
- 4–5 kvistar grovt hackad bladpersilja med stjälkar
- saften av 1/2 apelsin
- 2 msk kycklingfond
- 6 dl vatten
- 1 burk körsbärstomater
- 1 burk naturella stora vita bönor
- 2 nystan tunn pasta
- salt och peppar
- hyvlad parmesanost till servering
Gör så här
1
Fräs bacon eller pancetta tillsammans med lök, vitlök och salviablad i botten på en stor kastrull med olivolja under 3–4 minuter. Lägg i persiljan och fräs ett par minuter ytterligare.
2
Häll på apelsinsaft, fond, vatten, och tomater. Koka upp och sjud 8–10 minuter. Häll av spadet från bönorna och skölj dem i lite rinnande vatten. Lägg dem i soppan tillsammans med sönderbrutna pastanystan. Koka upp igen och koka 2 minuter, späd eventuellt med lite mer vatten om du tycker det ser för tjockt ut. Smaka av med salt och peppar. Servera med lite hyvlad parmesanost och ett gott bröd till.