Thaiwok med quornbitar

Du behöver 1 st påse quornbitar frysta 2 msk matolja 1 st ingefära liten knöl färsk 300 g äggnudlar 600 g Thaigrönsakblandning fryst 1.5 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st påse quornbitar frysta
  • 2 msk matolja
  • 1 st ingefära liten knöl färsk
  • 300 g äggnudlar
  • 600 g Thaigrönsakblandning fryst
  • 1.5 dl sweet mango sauce eller sötsur chilisås
  • salt

Gör så här

1
Woka qournbitarna i hälften av matoljan i wokpanna. Skala och pressa ner ingefära. Rör om och lägg upp bitarna på en tallrik. Quornbitar kan ersättas med strimlat kycklingkött eller fläskkött om man inte vill äta vegetariskt.

2
Koka äggnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Sila av.

3
Woka grönsakerna varma i resten av oljan. Vänd ner quornbitarna

4
i grönsakerna och rör i mangosås eller sötsur chilisås. Smaka av med salt. Bottna tallrikarna med äggnudlar och skeda wokblandningen över.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 539, Fett 14 g, Kolhydrater 78 g, Fibrer 10 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top