Du behöver
- 2 gula lökar
- 1/2 msk smör
- 400 g lammfärs
- salt, peppar
- 2 msk curry
- 2 pkt (à 400 g) tomatkross med vitlök
- Äppelyoghurt
- 3 dl turkisk yoghurt
- 1 tsk salt
- 1 dutt kajennpeppar
- rivet skal av stor citron
- 3–4 msk smulad torkad mynta
- 2 syrliga gröna äpplen
Gör så här
1
Halvera, skala och klyfta lökarna, fräs dem 5 minuter i smöret i stekpanna på knapp medelvärme. Ta upp och lägg i färsen, fräs den brynt och grovsmulig på hög värme. Salta, peppra och blanda i curryn. Låt fräsa några minuter och tillsätt sedan tomatkrosset. Rör om och låt koka ihop 5 minuter, Blanda i löken.
2
Smaksätt yoghurten med salt, peppar, citron och mynta. Skiva, strimla och tärna äpplena fint, blanda ner i yoghurten.
3
Servera med luftigt ris, kokt med fyra kryddnejlikor.
Näringsvärde: Kcal 622, Fett 23 g, Kolhydrater 75 g, Fibrer 4 g