Lammfärscurry med äppelyoghurt

Du behöver 2 gula lökar 1/2 msk smör 400 g lammfärs salt, peppar 2 msk curry 2 pkt (à 400 g) tomatkross med vitlök Äppelyoghurt...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 1/2 msk smör
  • 400 g lammfärs
  • salt, peppar
  • 2 msk curry
  • 2 pkt (à 400 g) tomatkross med vitlök
  • Äppelyoghurt
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 1 dutt kajennpeppar
  • rivet skal av stor citron
  • 3–4 msk smulad torkad mynta
  • 2 syrliga gröna äpplen

Gör så här

1
Halvera, skala och klyfta lökarna, fräs dem 5 minuter i smöret i stekpanna på knapp medelvärme. Ta upp och lägg i färsen, fräs den brynt och grovsmulig på hög värme. Salta, peppra och blanda i curryn. Låt fräsa några minuter och tillsätt sedan tomatkrosset. Rör om och låt koka ihop 5 minuter, Blanda i löken.

2
Smaksätt yoghurten med salt, peppar, citron och mynta. Skiva, strimla och tärna äpplena fint, blanda ner i yoghurten.

3
Servera med luftigt ris, kokt med fyra kryddnejlikor.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 622, Fett 23 g, Kolhydrater 75 g, Fibrer 4 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top