Örtomelett med bönsallad

Du behöver 1 salladslök eller 1/2 tunn purjo 1 burk (400 g) stora vita bönor 1 burk (400 g) kidneybönor 2 stora paprikor 1 tsk...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 salladslök eller 1/2 tunn purjo
  • 1 burk (400 g) stora vita bönor
  • 1 burk (400 g) kidneybönor
  • 2 stora paprikor
  • 1 tsk olivolja
  • flingsalt, svartpeppar
  • Omelett
  • 8 ägg
  • 1 dl vatten
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 1 dutt kajennpeppar
  • 1 salladslök
  • en näve repade timjansblad
  • 2 tsk olivolja

Gör så här

1
Ansa och tunnskiva salladslöken. Skölj bönsorterna och lökringarna, låt rinna av. Skölj och dela paprikorna, ta ur kärnor och hinnor. Skär i bitar eller strimlor. Blanda med bönor och lök i skål, droppa på olja. Vänd om, salta och peppra.

2
Knäck ett ägg i taget, häll över i bunke. Gaffelvispa hastigt med vatten, salt och peppar, blanda i tunnskivad salladslök och grovhackade timjansblad. Hetta upp stekpannan och sänk till knapp medelvärme, pensla olja i pannan, häll i smeten. För stelnande äggsmet försiktigt mot mitten med gaffelns avigsida. Färdig när ytan är skrynklig och krämig, inte helt fast.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 428, Fett 21 g, Kolhydrater 31 g, Fibrer 12 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top