Du behöver
- 1 salladslök eller 1/2 tunn purjo
- 1 burk (400 g) stora vita bönor
- 1 burk (400 g) kidneybönor
- 2 stora paprikor
- 1 tsk olivolja
- flingsalt, svartpeppar
- Omelett
- 8 ägg
- 1 dl vatten
- 3/4 tsk salt
- 1 krm malen vitpeppar
- 1 dutt kajennpeppar
- 1 salladslök
- en näve repade timjansblad
- 2 tsk olivolja
Gör så här
1
Ansa och tunnskiva salladslöken. Skölj bönsorterna och lökringarna, låt rinna av. Skölj och dela paprikorna, ta ur kärnor och hinnor. Skär i bitar eller strimlor. Blanda med bönor och lök i skål, droppa på olja. Vänd om, salta och peppra.
2
Knäck ett ägg i taget, häll över i bunke. Gaffelvispa hastigt med vatten, salt och peppar, blanda i tunnskivad salladslök och grovhackade timjansblad. Hetta upp stekpannan och sänk till knapp medelvärme, pensla olja i pannan, häll i smeten. För stelnande äggsmet försiktigt mot mitten med gaffelns avigsida. Färdig när ytan är skrynklig och krämig, inte helt fast.
Näringsvärde: Kcal 428, Fett 21 g, Kolhydrater 31 g, Fibrer 12 g