Fläskkotlett med pasta och pesto

Du behöver 500 g fläskkotlett lövskuren salt, svartpeppar 0.5 st citron saften olivolja 4 prt spagetti 1 st burk pesto eller hemmagjord 10 st körsbärstomater...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g fläskkotlett lövskuren
  • salt, svartpeppar
  • 0.5 st citron saften
  • olivolja
  • 4 prt spagetti
  • 1 st burk pesto eller hemmagjord
  • 10 st körsbärstomater sköljda, halverade

Till servering:

citronklyftor parmesanost, rostade pinjenötter

Gör så här

1
1. Lägg kotletterna i en form, salta, peppra och häll på citronsaft och en matsked olivolja, blanda om och låt stå. Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen.

2
2. Hetta upp en grillpanna riktigt ordentligt. När några minuter återstår på pastan, stek kotletterna precis klara i den heta pannan.

3
3. När pastan är klar, vänd ihop den med 3–4 matskedar pesto och körsbärstomaterna. Servera med pestopasta, citronklyftor, hyvlad parmesanost, rostade pinjenötter och lite mera pesto.


Kommentar:
Se till att grillpannan är riktigt het när du steker kotletterna. Pasta med pesto smakar utmärkt till.
Näringsvärde: Kcal 599, Fett 24 g, Kolhydrater 52 g, Fibrer 3 g.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top