Du behöver
- 500 g fläskkotlett lövskuren
- salt, svartpeppar
- 0.5 st citron saften
- olivolja
- 4 prt spagetti
- 1 st burk pesto eller hemmagjord
- 10 st körsbärstomater sköljda, halverade
Till servering:
citronklyftor parmesanost, rostade pinjenötter
Gör så här
1
1. Lägg kotletterna i en form, salta, peppra och häll på citronsaft och en matsked olivolja, blanda om och låt stå. Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen.
2
2. Hetta upp en grillpanna riktigt ordentligt. När några minuter återstår på pastan, stek kotletterna precis klara i den heta pannan.
3
3. När pastan är klar, vänd ihop den med 3–4 matskedar pesto och körsbärstomaterna. Servera med pestopasta, citronklyftor, hyvlad parmesanost, rostade pinjenötter och lite mera pesto.
Se till att grillpannan är riktigt het när du steker kotletterna. Pasta med pesto smakar utmärkt till.
Näringsvärde: Kcal 599, Fett 24 g, Kolhydrater 52 g, Fibrer 3 g.