Merguez i pita med ugnsgrönsaker

Du behöver 2 röda paprikor, sköljda 1 gul lök 8 små tomater, sköljda olivolja salt, svartpeppar 1 paket fetaost à 200 g 4 tjocka eller...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 röda paprikor, sköljda
  • 1 gul lök
  • 8 små tomater, sköljda
  • olivolja
  • salt, svartpeppar
  • 1 paket fetaost à 200 g
  • 4 tjocka eller 8 smala merguezkorvar
  • 4 stora pitabröd av libanesisk typ eller 4 goda portionsbaguetter
  • salladsblad
  • en kvist bladpersilja
  • harissa (stark chilipasta)
  • 1 1/2 dl matlagningsyoghurt

Gör så här

1
1. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar, skala och skär löken i bitar, klyfta tomaterna. Lägg allt i en ugnsform, blanda med en matsked olivolja, salta och peppra och rosta i ugnen 200 grader i 10 minuter.

2
2. Ta ut formen och smula över fetaosten och ugnsrosta i ytterligare tio minuter tills grönsakerna är mjuka och osten fått lite färg.

3
3. Stek korvarna. Fyll bröden med korv, grönsaker, sallad och lite bladpersilja. Den som vill ha extra styrka brer lite harissa på brödet. Vill du mildra hettan, ta lite matlagningsyoghurt på. Rulla ihop och njut.


Kommentar:
Lammkorv och ugnsrostade grön­saker med fetaost tar klassikern k­orv med bröd till en helt ny nivå!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top