Du behöver
- 350 g fusilli, gärna fullkorn, eller annan fullkornspasta
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 1 röd paprika i bitar
- 2 msk olivolja
- 1 zucchini i bitar
- 2 påsar (à 70 g) babyspenat
- 1 dl vispgrädde
- 2 dl riven lagrad ost,
- t ex västerbotten eller präst
- 1 tsk chiliflakes
- salt och svartpeppar
- 1/2 dl rostade solrosfrön
- färsk timjan
Gör så här
1
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
2
Under tiden Fräs vitlök och paprika i olivolja i 3 minuter. Lägg i zucchini och spenat och rör om tills spenaten sjunkit ihop.
3
Häll på grädden, lägg i osten och chilin. Koka ihop under ett par minuter, krydda med salt och peppar. Blanda pastan med såsen om du vill. Toppa med solrosfrön och timjan.