Fusilli med grönsaker och solrosfrön

Du behöver 350 g fusilli, gärna fullkorn, eller annan fullkornspasta 2 vitlöksklyftor, hackade 1 röd paprika i bitar 2 msk olivolja 1 zucchini i bitar...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 350 g fusilli, gärna fullkorn, eller annan fullkornspasta
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 röd paprika i bitar
  • 2 msk olivolja
  • 1 zucchini i bitar
  • 2 påsar (à 70 g) babyspenat
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl riven lagrad ost,
  • t ex västerbotten eller präst
  • 1 tsk chiliflakes
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 dl rostade solrosfrön
  • färsk timjan

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

2
Under tiden Fräs vitlök och paprika i olivolja i 3 minuter. Lägg i zucchini och spenat och rör om tills spenaten sjunkit ihop.

3
Häll på grädden, lägg i osten och chilin. Koka ihop under ett par minuter, krydda med salt och peppar. Blanda pastan med såsen om du vill. Toppa med solrosfrön och timjan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top