Girandole torsades med tomatsås

Du behöver 350 g girandole torsades eller annan pasta 3 vitlöksklyftor, hackade 1 msk olivolja 6 sardellfiléer, hackade 500 g färdig tomatsås (köpt eller hemlagad)...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 350 g girandole torsades
  • eller annan pasta
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk olivolja
  • 6 sardellfiléer, hackade
  • 500 g färdig tomatsås
  • (köpt eller hemlagad)
  • 1 msk röd balsamvinäger
  • 1 1/2 msk smör
  • 130 g urkärnade kalamataoliver
  • svartpeppar och salt
  • bladen från 1 kruka basilika, grovt hackade
  • 120 g parmaskinka
  • hyvlad parmesanost

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

2
Under tiden Fräs vitlöken i oliv­oljan. Tillsätt sardellhacket, tomatsåsen och vinägern, koka ihop i

3
2 minuter. Blanda i smör och oliver, smaka av med nymalen svartpeppar och eventuellt med lite salt. Rör slutligen ner basilikan och blanda med pastan eller servera vid sidan om. Bjud parmaskinka och hyvlad parmesan till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top