Du behöver
- 350 g girandole torsades
- eller annan pasta
- 3 vitlöksklyftor, hackade
- 1 msk olivolja
- 6 sardellfiléer, hackade
- 500 g färdig tomatsås
- (köpt eller hemlagad)
- 1 msk röd balsamvinäger
- 1 1/2 msk smör
- 130 g urkärnade kalamataoliver
- svartpeppar och salt
- bladen från 1 kruka basilika, grovt hackade
- 120 g parmaskinka
- hyvlad parmesanost
Gör så här
1
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
2
Under tiden Fräs vitlöken i olivoljan. Tillsätt sardellhacket, tomatsåsen och vinägern, koka ihop i
3
2 minuter. Blanda i smör och oliver, smaka av med nymalen svartpeppar och eventuellt med lite salt. Rör slutligen ner basilikan och blanda med pastan eller servera vid sidan om. Bjud parmaskinka och hyvlad parmesan till.