Du behöver
- 350 g rigatoni eller annan pasta
- 3 salsiccia, (eller annan milt kryddad korv, falukorv funkar till nöds) skivad
- 2 msk olivolja
- 3 vitlöksklyftor, hackade
- 400 g strimlad savoykål
- 2 dl vitt vin
- 1/2 dl kapris
- 3 msk kaprisspad
- 1/2 dl hackad mejram
- några cocktailkapris
- riven parmesan
Gör så här
1
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
2
Under tiden: Bryn korven i het panna med olivolja. Sänk värmen och fräs med vitlök och kål någon minut.
3
Häll på vinet och koka kålen mjuk i 7–8 minuter. Blanda i
4
kapris, spad och mejram, salta och peppra. Vänd ihop pastan med såsen eller servera den bredvid. Cocktailkapris, riven parmesan och lite extra olivolja är gott till.