Rigatoni med salsiccia, savoykål och kapris

Du behöver 350 g rigatoni eller annan pasta 3 salsiccia, (eller annan milt kryddad korv, falukorv funkar till nöds) skivad 2 msk olivolja 3 vitlöksklyftor,...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 350 g rigatoni eller annan pasta
  • 3 salsiccia, (eller annan milt kryddad korv, falukorv funkar till nöds) skivad
  • 2 msk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 400 g strimlad savoykål
  • 2 dl vitt vin
  • 1/2 dl kapris
  • 3 msk kaprisspad
  • 1/2 dl hackad mejram
  • några cocktailkapris
  • riven parmesan

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

2
Under tiden: Bryn korven i het panna med olivolja. Sänk värmen och fräs med vitlök och kål någon minut.

3
Häll på vinet och koka kålen mjuk i 7–8 minuter. Blanda i

4
kapris, spad och mejram, salta och peppra. Vänd ihop pastan med såsen eller servera den bredvid. Cocktailkapris, riven parmesan och lite extra olivolja är gott till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top