Spagetti med kräftor, lime och purjolök

Du behöver 350 g spagetti 1 purjolök, sköljd och strimlad 2 msk olivolja 2 burkar kräftstjärtar (340 g avrunnen vikt) det rivna skalet från 1...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 350 g spagetti
  • 1 purjolök, sköljd och strimlad
  • 2 msk olivolja
  • 2 burkar kräftstjärtar (340 g avrunnen vikt)
  • det rivna skalet från 1 lime
  • saften från 1 lime
  • 20 cocktailtomater, delade
  • rikligt med plockad bladpersilja

Gör så här

1
Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen.

2
Under tiden Fräs purjolöken 1–2 minuter, i en panna eller kastrull, i olivoljan utan att den tar färg. Ta bort pannan från plattan, blanda ner avrunna kräftstjärtar, limeskal, limesaft och tomater.

3
Blanda med spagettin och persiljan före servering eller servera var för sig.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top