Citronbakad lax med chevregrönsaker

Du behöver 4 skinn- och benfria bitar lax à 125 gram det rivna skalet av 1 citron ca 2 msk pressad citron salt och svartpeppar...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 skinn- och benfria bitar lax
  • à 125 gram
  • det rivna skalet av 1 citron
  • ca 2 msk pressad citron
  • salt och svartpeppar
  • 4 paprikor (600 g) ansade och
  • i bitar
  • 200 g haricots verts
  • 1 rödlök, skivad
  • 2 msk olivolja
  • 100 g chevre
  • 1 1/2 msk creme fraiche

Gör så här

1
1 Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxbitarna på ett olivoljat, ugnsfast fat, lägg på citronskal, pressa över citron, salta och peppra. Sätt in

2
i ugnen i 10 minuter.

3
2 Fräs grönsakerna mjuka i en stor stekpanna med olivolja, salta och peppra lite.

4
3 Smula i osten och tillsätt creme fraiche. Rör om så osten smälter. Servera till den ugnsbakade laxen.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 498, Fett 28 g, Kolhydrater 12 g, Fibrer 5 g.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top