Du behöver
- 4 skinn- och benfria bitar lax
- à 125 gram
- det rivna skalet av 1 citron
- ca 2 msk pressad citron
- salt och svartpeppar
- 4 paprikor (600 g) ansade och
- i bitar
- 200 g haricots verts
- 1 rödlök, skivad
- 2 msk olivolja
- 100 g chevre
- 1 1/2 msk creme fraiche
Gör så här
1
1 Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxbitarna på ett olivoljat, ugnsfast fat, lägg på citronskal, pressa över citron, salta och peppra. Sätt in
2
i ugnen i 10 minuter.
3
2 Fräs grönsakerna mjuka i en stor stekpanna med olivolja, salta och peppra lite.
4
3 Smula i osten och tillsätt creme fraiche. Rör om så osten smälter. Servera till den ugnsbakade laxen.
Näringsvärde: Kcal 498, Fett 28 g, Kolhydrater 12 g, Fibrer 5 g.