Du behöver
- 600 g skalad potatis
- 1 msk smör + 1 msk rapsolja
- 1 rödlök, skivad
- salt och peppar
- 500 g falukorv
- 2 dl creme fraiche
- 1 msk honung
- 1 1/2 msk dijonsenap
- 2 msk rödvinsvinäger
- hackad persilja
Gör så här
1
1 Dela och skiva potatisen. Stek den på medelhög värme i smör och olja. Låt löken steka med de sista
2
4 minuterna, salta och peppra.
3
2 Skiva falukorven och skär skivorna i fjärdedelar. Stek dem i torr panna.
4
3 Rör under tiden ihop creme
5
fraiche, honung och senap, salta.
6
4 Blanda korven med lök och potatis, smaksätt med vinäger, blanda i rikligt med persilja. Servera med såsen.
Näringsvärde: Kcal 569, Fett 39 g, Kolhydrater 39 g, Fibrer 3 g.