Falukorv Lyonnaise med senapssås

Du behöver 600 g skalad potatis 1 msk smör + 1 msk rapsolja 1 rödlök, skivad salt och peppar 500 g falukorv 2 dl creme...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g skalad potatis
  • 1 msk smör + 1 msk rapsolja
  • 1 rödlök, skivad
  • salt och peppar
  • 500 g falukorv
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 msk honung
  • 1 1/2 msk dijonsenap
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • hackad persilja

Gör så här

1
1 Dela och skiva potatisen. Stek den på medelhög värme i smör och olja. Låt löken steka med de sista

2
4 minuterna, salta och peppra.

3
2 Skiva falukorven och skär skivorna i fjärdedelar. Stek dem i torr panna.

4
3 Rör under tiden ihop creme

5
fraiche, honung och senap, salta.

6
4 Blanda korven med lök och potatis, smaksätt med vinäger, blanda i rikligt med persilja. Servera med såsen.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 569, Fett 39 g, Kolhydrater 39 g, Fibrer 3 g.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top