Grönsaksomelett med parmesan

Du behöver 600 g kokt potatis i bitar 1 st gul lök hackad smör 8 st ägg 1 dl mjölk 1 tsk salt svartpeppar rejält...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kokt potatis i bitar
  • 1 st gul lök hackad
  • smör
  • 8 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar rejält tilltaget
  • 250 g fryst bladspenat tinad
  • 2.5 st tomater i bitar
  • 50 g Parmesan riven
  • oregano

Gör så här

1
1 Stek potatisen och löken i smör i en stor teflonpanna. Vispa ihop knäckta ägg, mjölk, salt och peppar.

2
2 Pressa vatten ur spenaten och blanda ner den i stekpannan. Slå på äggsmeten och rör om. Låt stelna till en omelett.

3
3 Strö över tomater och parmesan, salta och peppra lite extra om du vill. Toppa med plockad eller hackad oregano.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 492, Fett 25 g, Kolhydrater 37 g, Fibrer 4 g.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top