Grahamslimpa med russin och hasselnötter

Du behöver 3 dl grahamsmjöl 3 dl vetemjöl 1 dl russin 1 dl hasselnötter, grovhackade 1 tsk bikarbonat 1 dl brödsirap 4 dl filmjölk Gör...

Tillagningstid: 75 minuter
1 portion

Du behöver

  • 3 dl grahamsmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl russin
  • 1 dl hasselnötter, grovhackade
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 dl brödsirap
  • 4 dl filmjölk

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en avlång 1 1/2-liters bakform med bakplåtspapper.

2
Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, russin och nötter i en bunke. Vispa ner bikarbonat och sirap i filmjölken. Rör ner i mjölet till en tjock smet. Klicka ner smeten i formen och dunka formen mot bänken så att smeten packar sig.

3
Grädda på nedre falsen 45–60 minuter. Prova med en sticka som ska vara torr när limpan är färdig. Stjälp upp limpan att kallna på ett galler. Vänta helst tills nästa dag med att skära i den. En perfekt limpa att servera till olika ostar.


Kommentar:
Läsarrecept av Anita Selin.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top