Du behöver
- 1 bitar lax ca 500 g
- 3 msk vetemjöl
- 5.5 dl mjölk
- 2 msk smör
- 1 st påse fryst tärnad potatis eller ca 1 liter kokt, tärnad potatis
- 0.5 tsk salt 1 krm vitpeppar
- 0.5 dl dill fint skuren eller 1/2 paket fryst dill
- citronklyftor isbergssallad
Gör så här
1
1 Skär laxen i tunna skivor på snedden. Skär bort det mörka fiskköttet. Lägg skivorna i kylskåp medan potatisen tillagas.
2
2 Vispa samman mjöl och mjölk
3
i en kastrull. Lägg i smör och koka upp under omrörning. Späd med mjölk om såsen blir för tjock. Koka 3 minuter. Lägg i potatisen, koka upp igen under långsam omrörning, koka 3-4 minuter på svag värme. Smaka av med salt, peppar och dill.
4
3 Servera potatisen med laxen och citronklyftor. Isbergssallad till.
Näringsvärde: Kcal 495, Fett 19 g, Kolhydrater 48 g, Fibrer 4 g