Stekt halloumi med örtig tomatsås

Du behöver 2 pkt halloumiost Sallad: 2 dl matvete 200 g brytbönor 2 msk olivolja 0.5 msk vinäger flingsalt + vitpeppar Sås: 1 st gul...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 pkt halloumiost

Sallad:

2 dl matvete
200 g brytbönor
2 msk olivolja
0.5 msk vinäger
flingsalt + vitpeppar

Sås:

1 st gul lök hackad
2 msk olivolja
1 st burk krossade tomater med örter
1 dl vatten
0.5 tsk salt + 1 tsk strösocker

Gör så här

1
1 Skär ostbitarna i skivor på den breda sidan så att det blir stora skivor. Stek i stekpanna när såsen och salladen är färdiga.

2
2 Koka matvete efter anvisning på förpackningen. Spola av med kallvatten och låt droppa av i sil. Koka brytbönorna knappt mjuka, dela dem. Blanda med vetekornen i en bunke. Skaka samman olja, vinäger, salt och peppar. Häll dressingen över och blanda.

3
3 Fräs hackad lök blank i olja i en kastrull. Häll i tomatkross och vatten. Koka upp, sjud såsen tills lökbitarna är mjuka, 8–10 minuter. Späd med vatten om såsen känns för tjock. Smaka av med salt och socker. Bröd till.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 520, Fett 30 g, Kolhydrater 45 g, Fibrer 9 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top