Röd kycklingcurry med currypasta

Du behöver Hemlagad röd currypasta: 4 röda chili, urkärnade 3 vitlöksklyftor 2 stjälkar citrongräs, nedre delen i bitar 6 cm ingefära, skalad och skivad 2...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • Hemlagad röd currypasta:
  • 4 röda chili, urkärnade
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 stjälkar citrongräs, nedre delen i bitar
  • 6 cm ingefära, skalad och skivad
  • 2 schalottenlökar, i bitar
  • 1 tsk korianderfrön
  • 3 lime, saft och rivet skal
  • 600 g kycklingfilé
  • 4 portioner jasminris
  • jordnötsolja
  • 2 burkar kokosmjölk à 400 g
  • 1–2 msk fisksås
  • 1 röd paprika, urkärnad, ansad och skuren i bitar
  • Till servering:
  • 1 kruka färsk koriander, plockad
  • 3–4 salladslökar, strimlade
  • 1 1/5 dl pistagenötter
  • limeklyftor

Gör så här

1
Lägg alla ingredienser till currypastan i en mixer, mixa till en slät pasta.

2
Skär kycklingfiléerna i 2–3 centimeter stora bitar. Lägg kycklingköttet i en bunke och blanda med

3
3 matskedar av den hemlagade currypastan och lite salt. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

4
Hetta upp 1 matsked olja i wok eller panna, häll i resten av currypastan, och rör om. Tillsätt kokosmjölken och låt koka i cirka tio minuter. Lägg i kycklingfiléerna och koka tills kycklingen är precis färdig rakt igenom, cirka 5–7 minuter. Smaka av med fisksås. När någon minut av koktiden återstår ska paprikabitarna i.

5
Servera kycklingcurryn i skålar, med ris, färsk koriander, salladslök, hackade nötter och limeklyftor.


Kommentar:
Den hemlagade currypastan kan inte ersättas med samma mängd köpt currypasta. Dessutom varierar olika märken mycket i styrka.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top