Du behöver
- 2 st lökar gula eller röda
- 0.5 msk smör
- salt
- svartpeppar
- 1 kg potatis mjölig
- 1.5 dl mellanmjölk
- 1 msk smör
- 700 g ungnötslever i bit
- 1 msk smör
- 2 st äpplen
Gör så här
1
1. Skiva lökarna tunt. Fräs på medelvärme i lite smör i stekpannan, salta och peppra, ta upp.
2
2. Skala och grovskiva potatisen, koka den mjuk. Slå bort vattnet, klicka i smör. Mosa med stilla elvisp. Strö i 3/4 matsked salt och 1–2 kryddmått peppar. Tillsätt mjölken under långsam vispning, till lagom konsistens. Smaka om mera kryddning behövs.
3
3. Dra hinnan av levern. Skiva halvcentimetertjockt och stek hastigt, bara någon minut på varje sida, i hett järn med fräsande smör. Salta och peppra under stekningen. Ta upp. Stek delade eller skivade äpplen och servera till tillsammans med moset.
Näringsvärde: Kcal 539, Fett 19 g, Kolhydrater 54 g, Fibrer 5 g.