Stekt lever som i Berlin

Du behöver 2 st lökar gula eller röda 0.5 msk smör salt svartpeppar 1 kg potatis mjölig 1.5 dl mellanmjölk 1 msk smör 700 g...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st lökar gula eller röda
  • 0.5 msk smör
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 kg potatis mjölig
  • 1.5 dl mellanmjölk
  • 1 msk smör
  • 700 g ungnötslever i bit
  • 1 msk smör
  • 2 st äpplen

Gör så här

1
1. Skiva lökarna tunt. Fräs på medelvärme i lite smör i stekpannan, salta och peppra, ta upp.

2
2. Skala och grovskiva potatisen, koka den mjuk. Slå bort vattnet, klicka i smör. Mosa med stilla elvisp. Strö i 3/4 matsked salt och 1–2 kryddmått peppar. Tillsätt mjölken under långsam vispning, till lagom konsistens. Smaka om mera kryddning behövs.

3
3. Dra hinnan av levern. Skiva halvcentimetertjockt och stek hastigt, bara någon minut på varje sida, i hett järn med fräsande smör. Salta och peppra under stekningen. Ta upp. Stek delade eller skivade äpplen och servera till tillsammans med moset.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 539, Fett 19 g, Kolhydrater 54 g, Fibrer 5 g.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top