Fylld strömming med tomat och lök

Du behöver 12 strömmingsfiléer 4 tomater i skivor 1 gul lök, skivad 1/2 dl bladpersilja eller dill olivolja salt och peppar Gör så här 1...

Tillagningstid: 55 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 12 strömmingsfiléer
  • 4 tomater i skivor
  • 1 gul lök, skivad
  • 1/2 dl bladpersilja eller dill
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

1
Lägg upp sex strömmingsfiléer med skinnet neråt på ett fat och salta och peppra. Lägg på tomater och lök.

2
Strö över lite persilja, salta och peppra igen och täck med resterande strömmingsfiléer.

3
Grilla i oljepenslad panna 4 minuter på vardera sidan, eller stek i lite olivolja lika länge. Häll lite olja över härligheten och dekorera med persilja.

4
Servera gärna med ljummen potatissallad till (recept nedan)

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top