Du behöver
- 4 st aubergine medelstora
- salt
- 1 st gul lök
- 4 msk olivolja
- 250 g fetaost
- 0.5 dl färsk oregano eller basilika
- 2.5 st vitlöksklyftor
- svartpeppar
- 20 st cocktailtomater delade
Gör så här
1
Värm ugnsgrillen till 225 grader. Halvera auberginerna och gröp ur dem, salta dem lite. Grilla väl på en plåt eller ett fat i ugnen på bägge sidor i ungefär 20 minuter.
2
Hacka löken fint och bryn i lite olja i stekpanna tillsammans med det urgröpta hackade aubergineköttet.
3
Tärna fetaosten, hacka oreganon eller basilikan, pressa vitlöken och blanda med löken och aubergineköttet, olivoljan och lite nymalen svartpeppar i en skål.
4
Lägg fyllningen och några tomater i aubergineskalen som sedan placeras i en smord ugnsfast form.
5
Grädda i ugnen i 200 grader. Vegoskorna är klara när fetaosten smält och ser solbränd ut efter 10–15 minuter.
6
Servera omgående med lite sallad och oliver till.
Recept av Alexandra Pascalidou. Tips! Att fylla med lammfärs är också gott, ta då 500 gram och fräs tillsammans med löken och det urgröpta, hackade aubergineköttet. I stället för att blanda i fetaost så smula då cirka 100 gram över.