Fyllda auberginer – Papoutsakia

Du behöver 4 st aubergine medelstora salt 1 st gul lök 4 msk olivolja 250 g fetaost 0.5 dl färsk oregano eller basilika 2.5 st...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st aubergine medelstora
  • salt
  • 1 st gul lök
  • 4 msk olivolja
  • 250 g fetaost
  • 0.5 dl färsk oregano eller basilika
  • 2.5 st vitlöksklyftor
  • svartpeppar
  • 20 st cocktailtomater delade

Gör så här

1
Värm ugnsgrillen till 225 grader. Halvera auberginerna och gröp ur dem, salta dem lite. Grilla väl på en plåt eller ett fat i ugnen på bägge sidor i ungefär 20 minuter.

2
Hacka löken fint och bryn i lite olja i stekpanna tillsammans med det urgröpta hackade aubergineköttet.

3
Tärna fetaosten, hacka oreganon eller basilikan, pressa vitlöken och blanda med löken och aubergineköttet, olivoljan och lite nymalen svartpeppar i en skål.

4
Lägg fyllningen och några tomater i aubergineskalen som sedan placeras i en smord ugnsfast form.

5
Grädda i ugnen i 200 grader. Vegoskorna är klara när fetaosten smält och ser solbränd ut efter 10–15 minuter.

6
Servera omgående med lite sallad och oliver till.


Kommentar:
Recept av Alexandra Pascalidou. Tips! Att fylla med lammfärs är också gott, ta då 500 gram och fräs tillsammans med löken och det urgröpta, hackade aubergineköttet. I stället för att blanda i fetaost så smula då cirka 100 gram över.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top