Lammfrikassé med purjo och dill

Du behöver 1 1/2 kg ekologiskt lammkött med ben, i bitar (t ex lägg, stek eller bog) olivolja salt och peppar 2 1/2 dl torrt...

Tillagningstid: 120 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 1/2 kg ekologiskt lammkött med ben, i bitar (t ex lägg, stek eller bog)
  • olivolja
  • salt och peppar
  • 2 1/2 dl torrt vitt vin
  • 1 purjolök eller 4 salladslökar
  • 100 g spenat
  • 1 dl finskuren dill
  • saften från en citron
  • 1 msk maizena

Gör så här

1
Bryn lammköttet i olivolja i en stor gryta, salta, peppra och häll på vitt vin. Ansa purjon och skär den i bitar och lägg i när vinet ångat bort. Tillsätt vatten så att köttet nästan täcks och låt puttra på svag värme i 1 1/2 timme tills köttet känns mört och börjar släppa från benen.

2
Skölj spenaten och vänd ner den i grytan med lammköttet. Lägg i dillen och pressa citron över. Koka på svag värme ytterligare en kvart.

3
Blanda ut maizenan i 2 deciliter vatten och rör försiktigt ner det i lammspadet. Smaka av med salt och peppar och låt puttra vidare en kort stund innan du serverar.


Kommentar:
Recept av Alexandra Pascalidou. Tips! En krämigare variant av grytan gör du så här: Vispa 2 äggulor med maizena och vatten. Ta 4–5 msk av spadet från lammet och rör försiktigt ner i ägg- och maizenablandningen. Blanda ner i lammgrytan igen. Låt inte koka mer.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top