Potatissallad med lök och oliver

Du behöver 1 gul lök eller 2 salladslökar eller 1 liten rödlök 1 1/2 dl olivolja saften från en citron salt och peppar 1 msk...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök eller 2 salladslökar
  • eller 1 liten rödlök
  • 1 1/2 dl olivolja
  • saften från en citron
  • salt och peppar
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 1/2 dl hackad bladpersilja
  • 1 dl svarta kalamataoliver

Gör så här

1
Skala potatisen och skär den i stora tärningar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt svalna lite. Finhacka löken eller skär i tunna ringar.

2
Vispa samman olivolja med citronsaften och blanda i salt, peppar och övriga kryddor. Blanda ner lök och oliver i potatisen och vänd ner dressingen.


Kommentar:
Recept av Alexandra Pascalidou. Tips! Variera smak efter vad du serverar salladen till. Ös på med dill om du ska äta den till fisk; rosmarin till lamm eller soltorkade tomater och fetaost till en kötträtt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top