Du behöver
- 4 dl äggvita
- 5 dl florsocker
- 50 g mandelspån
- 0.5 dl honung
- 0.5 dl Becel flytande
- 0.5 dl socker
- 1 pkt Carte d’Or Raspberry Cheese Cake
- 200 g frysta hallon
- 1 dl socker
Gör så här
1
Vispa äggvitorna. Tillsätt 5 dl florsocker innan de blir alltför fasta.
2
3
Ta en långpanna och lägg bakplåtspapper i botten. Strö sedan en ½ dl socker i ett jämnt lager över pappret.
4
5
Rosta mandlarna med honungen och Becel flytande i ugnen i 180° i 10 min.
6
7
Häll ut de vispade ägg-?vitorna på bakplåtspappret och forma en ca 3 cm hög fyrkant. Grädda i ugnen i 180° cirka 20 minuter. Smeten kommer att svälla upp en del, men den ?sjunker ihop igen när du tar ?ut den ur ugnen.
8
9
Lägg på glassen när tårtbottnen har svalnat. Fördela glassen jämnt över hela bottnen, cirka 2 cm från kanten. Strö sedan på mandlarna och rulla ihop till en rulltårta.
10
11
Du kan välja att tina upp glassen ?något först, så att det är lättare att breda ut den. Lägg sedan in rulltårtan ?i frysen i ett par timmar.
12
13
Du kan också välja att lägga på glassen när den är riktigt kall och lägga den i lite större bitar på tårtbottnen. Det går snabbare, men rulltårtan blir då inte lika jämn.
14
15
Mixa hallonen med 1 dl socker ?i cirka 30 sekunder (bären ska helst vara frysta).
16
17
Servera rulltårtan med hallonen. ?Den kan antingen serveras hel eller ?i portionsbitar.