Du behöver
- 1 rödlök, grovhackad
- 1 klyfta vitlök, hackad
- 1 msk olja
- 1 burk (400 g) borlottibönor eller bruna bönor
- 3 morötter i tärningar
- 1/2 rotselleri i tärningar
- 2 palsternackor i tärningar
- 2 msk (kinesisk eller japansk) soja
- ca 5 dl kokande vatten
- 400 g champinjoner
- 2 msk smör
- 1 påse, 250 g, (frysta) gröna bönor
- salt och svartpeppar
Gör så här
1
1. Fräs lök och vitlök blank i olja i en rymlig kastrull. Lägg i sköljda bönor och rotsaker. Tillsätt soja och vatten tills ingredienserna precis täcks. Koka cirka 10 minuter tills bönorna börjar reda vätskan.
2
2. Klyfta och stek champinjonerna. Koka bönorna enligt anvisning på påsen. Sila av.
3
3. Vänd ner champinjoner och gröna bönor i grytan. Smaka av med salt och peppar. Garnera om så önskas med färsk timjan. Klicka gärna på medelhavsyoghurt och servera bröd till.
Näringsvärde: Kcal 485, Fett 20 g, Kolhydrater 57 g, Fibrer 17 g.