Böngryta med goda rotsaker

Du behöver 1 rödlök, grovhackad 1 klyfta vitlök, hackad 1 msk olja 1 burk (400 g) borlottibönor eller bruna bönor 3 morötter i tärningar 1/2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 rödlök, grovhackad
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 msk olja
  • 1 burk (400 g) borlottibönor eller bruna bönor
  • 3 morötter i tärningar
  • 1/2 rotselleri i tärningar
  • 2 palsternackor i tärningar
  • 2 msk (kinesisk eller japansk) soja
  • ca 5 dl kokande vatten
  • 400 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • 1 påse, 250 g, (frysta) gröna bönor
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1
1. Fräs lök och vitlök blank i olja i en rymlig kastrull. Lägg i sköljda bönor och rotsaker. Tillsätt soja och vatten tills ingredienserna precis täcks. Koka cirka 10 minuter tills bönorna börjar reda vätskan.

2
2. Klyfta och stek champinjonerna. Koka bönorna enligt anvisning på påsen. Sila av.

3
3. Vänd ner champinjoner och gröna bönor i grytan. Smaka av med salt och peppar. Garnera om så önskas med färsk timjan. Klicka gärna på medelhavsyoghurt och servera bröd till.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 485, Fett 20 g, Kolhydrater 57 g, Fibrer 17 g.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top