Halloncheesecake

Du behöver Botten 200 g digestivekex 1 st ägg Fyllning 3 st gelatinblad 3 dl hallon färska eller frysta och tinade 4 dl crème fraîche...


8 portioner

Du behöver

Botten

200 g digestivekex
1 st ägg

Fyllning

3 st gelatinblad
3 dl hallon färska eller frysta och tinade
4 dl crème fraîche
1 dl strösocker
hallon färska eller frysta och tinade hallon till dekor

Gör så här

1
Krossa kakorna till ganska fina smulor i en mortel eller matberedare. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en smulig massa. Tryck ut massan i i ett jämnt lager i små portionspajformar. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 8–10 minuter eller tills bottnarna börjar få färg. Låt svalna lite.

2
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Passera hallonen genom att pressa dem genom en sil för att bli av med kärnorna. Vispa ihop hallonpurén tillsammans med creme fraichen och strösockret i en kastrull. Hetta upp tills blandningen börjar ryka. Dra då kastrullen från plattan, skaka av vattnet från gelatinbladen och vispa ner dem i hallonsmeten. Blanda noggrant och fördela sedan smeten i pajformarna.

3
Låt svalna lite och sedan stelna i kylen i några timmar. Garnera med ett par hallon vid servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top