Du behöver
- 1 kg morötter
- 2 msk olja
- 1 gul lök, hackad
- 2 msk olivolja
- salt och svartpeppar
- 600 g sejfilé
- 1/2 dl vetemjöl
- 1 tsk salt, 1/2 tsk citronpeppar
- 2 msk smör
Gör så här
1
1 Skala och skiva morötterna, koka dem mjuka i vatten. Sila av och spara spadet. Värm olja i en kastrull, fräs löken blank, lägg i morötterna, fräs ytterligare 3–4 minuter. Mixa allt slätt med 2 matskedar olivolja och lite av morotsspadet. Smaka av med salt och peppar
2
2 Skölj, torka av och skär sejfilén i portionsstora bitar. Blanda mjöl, salt och peppar i en plastpåse. Lägg ner fiskbitarna och skaka i mjölblandningen.
3
3 Stek i smör i stekpanna när morotspurén är nästan färdig. Toppa med stekt lök och servera med
4
purén och kokt potatis.
Näringsvärde: Kcal 537, Fett 16 g, Kolhydrater 61 g, Fibrer 9 g.