Stekt sejfilé med morotspuré

Du behöver 1 kg morötter 2 msk olja 1 gul lök, hackad 2 msk olivolja salt och svartpeppar 600 g sejfilé 1/2 dl vetemjöl 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg morötter
  • 2 msk olja
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 600 g sejfilé
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt, 1/2 tsk citronpeppar
  • 2 msk smör

Gör så här

1
1 Skala och skiva morötterna, koka dem mjuka i vatten. Sila av och spara spadet. Värm olja i en kastrull, fräs löken blank, lägg i morötterna, fräs ytterligare 3–4 minuter. Mixa allt slätt med 2 matskedar olivolja och lite av morotsspadet. Smaka av med salt och peppar

2
2 Skölj, torka av och skär sejfilén i portionsstora bitar. Blanda mjöl, salt och peppar i en plastpåse. Lägg ner fiskbitarna och skaka i mjölblandningen.

3
3 Stek i smör i stekpanna när morotspurén är nästan färdig. Toppa med stekt lök och servera med

4
purén och kokt potatis.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 537, Fett 16 g, Kolhydrater 61 g, Fibrer 9 g.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top