Fegato alla veneziana kalvleversauté

Du behöver 3 st gula lökar 2.5 msk olivolja salvia några kvistar färsk 500 g kalvlever i tunna strimlor salt svartpeppar 1 msk vit balsamvinäger...

Tillagningstid: 15 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 3 st gula lökar
  • 2.5 msk olivolja
  • salvia några kvistar färsk
  • 500 g kalvlever i tunna strimlor
  • salt svartpeppar
  • 1 msk vit balsamvinäger + 1 dl vitt vin
  • 2 msk slätpersilja hackad

Gör så här

1
Skiva löken och mjukfräs den och några salviablad 7–8 minuter i hälften av oljan på medelvärme. Ta upp.

2
Höj värmen lite och fräs nu lite av levern i taget, med ytterligare salviablad, i olja till fin färg någon minut på varje sida. Ta upp efterhand, salta och peppra.

3
Ner med allt i panna, hetta upp igen och tillsätt vinäger och vin, Salta och peppra, strö i persilja och servera med polenta.

4
Tips För mer och tjockare sky: Rör in 1 matsked vetemjöl i den frästa löken. Öka sedan vinmängden till den dubbla.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top