Du behöver
- 3 st gula lökar
- 2.5 msk olivolja
- salvia några kvistar färsk
- 500 g kalvlever i tunna strimlor
- salt svartpeppar
- 1 msk vit balsamvinäger + 1 dl vitt vin
- 2 msk slätpersilja hackad
Gör så här
1
Skiva löken och mjukfräs den och några salviablad 7–8 minuter i hälften av oljan på medelvärme. Ta upp.
2
Höj värmen lite och fräs nu lite av levern i taget, med ytterligare salviablad, i olja till fin färg någon minut på varje sida. Ta upp efterhand, salta och peppra.
3
Ner med allt i panna, hetta upp igen och tillsätt vinäger och vin, Salta och peppra, strö i persilja och servera med polenta.
4
Tips För mer och tjockare sky: Rör in 1 matsked vetemjöl i den frästa löken. Öka sedan vinmängden till den dubbla.