Polenta

Du behöver 5 dl (höns)buljong 1 1/4 dl polentagryn 1 dl riven lagrad ost 1 krm svartpeppar 1 msk smör Gör så här 1 Koka...

Tillagningstid: 12 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 5 dl (höns)buljong
  • 1 1/4 dl polentagryn
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör

Gör så här

1
Koka upp buljong i liten, tjockbottnad eller plastbelagd kastrull, vispa sakta i grynen. Sänk till låg värme och rör med träslev tills gröten släpper kanterna, tar 7–8 minuter.

2
Blanda i ost, peppar och smör. Polentan kan serveras i klick, när den är nylagad. Eller som här i skivor. Häll upp i form eller plastask 10 x 15 centimeter med bakplåtspapper i. Låt stelna, kyl över natt. Skiva halvcentimetertjock och smörstek eller randgrilla före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top