Du behöver
- 2 st äggulor
- 2 msk strösocker
- 250 g mascarpone
- 1 st citron rivet skal av
- 1 dl kaffe kallt starkt
- 2 cl mandellikör eller konjak
- 12 st savoiardikex eller 150 g socker
- kakaopulver till garnering
Gör så här
1
Vispa äggulor och socker riktigt pösigt, vänd ner färskosten klickvis och blanda i citrusskal.
2
Blanda kaffe och konjak. Lägg hälften av kakbitarna som botten i portionsformar, droppa över halva kaffeblandningen. Täck med hälften av mascarponekrämen, jämna till och täck med resten av kakan. Droppa på sista kaffeskvätten, täck med ostkrämen och jämna till. Täck och ställ kallt 4–5 timmar. Pudra på kakao före servering.
Tid 25 minuter + 5 timmar i kylen. TIPS! Ersätt mascarpone med 1 1/2 dl kesella och 1 dl crème fraiche.