Du behöver

  • Ca 900g Kronfågel kycklingben
  • Salt
  • Ca 1 ½ paket bacon a´140 g
  • 2-3 msk chipotlepasta 4 port.
  • valfri pasta t ex penne ½ strimlad purjolök 150 g körsbärstomater i halvor Dressing: 2 påsar t ex örtagårdsdressing med tillhörande ingredienser Garnering: Basilika

Gör så här

Salta benen något och bred på ett tunt lager chipotlepasta (obs, kan ha olika styrka). Rulla in benen i baconskivorna. Lägg dem glest i en ugnsfast form. Stek dem i 225° C i ca 25 min. Kolla med sticka, köttsaften ska vara klar, dvs. utan rosa inslag. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda samman dressingen. När pastan är färdig, sila från vattnet och häll över dressingen. Blanda, låt stå och dra i någon minut. Vänd ner strimlad purjolök och körsbärstomater. Servera chipotlebenen till salladen. Tips ! Servera även med smaksatt creme fraiche och riven parmesan. Smaklig måltid !