Du behöver

  • Ca 600 g kycklingfilé från Kronfågel 8 dl grönsaksbuljong av fond el. tärning
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 1 stort knippe dill
  • 5 vitpepparkorn
  • 2 dl vispgrädde Maizena ljus snabbredning
  • Tillbehör Potatis Grönsaker Pressgurka

Gör så här

Koka upp buljongen med skivad morot, klyftad lök, stjälkarna på dillen (spara resterande dill till såsen) samt pepparkorn. Lägg i kycklingfiléerna och låt sjuda under lock i 10-13 min beroende på storlek, 72° innertemp. Ta upp kycklingfiléerna och låt buljongen reducera (sjuda utan lock) till knappt hälften. Skär kycklingen i mindre bitar. Sila buljongen och tillsätt grädden, smaka av med salt och peppar, låt puttra samman i ett par min. Lägg i hackad dill, kyckling och red av till önskad konsistens. Vill man ha sötsyrlig dillsmak så smaksätt med lite socker och ättikssprit. Servera kokt potatis, kokta grönsaker el. en sallad till. Smaklig måltid !