Du behöver
- 4 portioner spagetti
- 2 burkar tonfisk i olja, gärna MSC-märkt
- 1 röd chili, urkärnad, finhackad
- 1 klyfta vitlök, finhackad eller riven
- 2 färska knipplökar, kvartade och skivade
- 2–3 msk kapris
- 20 cocktailtomater, delade
- 1/2–1 citron, saften
- 3 msk god olivolja
- salt och nymalen svartpeppar
- parmesanost
Gör så här
1
1. Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen.
2
2. Häll oljan av tonfisken och lägg tonfisken i en skål. Dela bitarna med en gaffel och blanda med chili, vitlök, lök, kapris, tomater, citron och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
3
3. Häll av pastan i ett durkslag, häll tillbaka den i kastrullen och vänd i tonfiskröran. Lägg upp i skålar och riv parmesanost över.
Näringsvärde: Kcal 525, Fett 18 g, Kolhydrater 55 g, Fibrer 4 g.