Du behöver
- 1 hel kyckling (1,2-1,3 kg)
- Rubbing – (ca 1 msk paprikapulver, 1 tsk chili/limekrydda,
- 1 tsk timjan hel,
- 2 tsk chilipulver)
- salt och peppar
- 1 påse klyftpotatis Valfri sås t ex. creme fraiche Tomatsallad
Gör så här
Dela kycklingen i t ex 8 delar (se www.svenskfagel.se för styckningshjälp) och lägg på bakpappersklädd plåt. Blanda kryddorna utom salt och peppar. Gnid in kycklingbitarna med blandningen. Låt gärna stå en stund om det finns tid. Strö över salt och peppar och stek dem i 200° C i ca 35 min el tills de är riktigt genomstekta. Tillred klyftpotatisen enligt anvisning på förpackningen. Servera grillad kyckling med klyftpotatis, tomatsallad och en valfri dippsås. Smaklig måltid !