Du behöver
- 600 g kycklingfilé från Kronfågel
- 1 dl soja
- 1 dl mörk sirap
- 1 st chilipeppar färsk röd
- 1 kruka färsk basilika
- 1.5 st vitlöksklyftor
- 2.5 msk olivolja
- 0.5 dl pinjenötter
- 1 pkt ruccola färsk
- 500 g tagliatelle
- 50 g parmesanost
Gör så här
Salta, peppra och bryn kycklingfilén i en stekpanna med lite olivolja. Blanda ihop soja och mörk sirap. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form och häll över soja/sirap blandningen. Ställ in dem i ugnen på 200 ° C ca 20 min. Blanda under tiden ihop finhackad röd chilipeppar, hackad basilika, hackad vitlök med olivolja. Salta och peppra. Koka pastan enligt instruktioner på paketet. Rosta pinjenötterna försiktigt i en stekpanna utan smör. Blanda pastan med olivoljeblandningen. Riv parmesanosten. Lägg upp ruccola i botten på tallriken, därefter pastan, på toppen kycklingen samt dekorera med hela basilikablad. Servera med pinjenötter samt parmesanost som tillbehör. Stektips Kärntemperaturen på kyckling ska vara 72 C när den är färdig. Kärntemperaturen är temperaturen i mitten av kycklingen som du mäter med en digitaltermometer Smaklig måltid !