Du behöver
- 4 kycklingfiléer från Kronfågel
- Salt 8 skivor bacon
- 20 g riven mörk choklad (gärna hög kakaohalt ca 66%) Färsk basilika 2-3 tsk curry 1 påse färdig salladsmix 1 msk olivolja 2 tsk pressad citronsaft ½ finhackad rödlök 400 g färsk pasta 2 msk olivolja 30 g riven parmesanost
Gör så här
Tillagning Snitta kycklingfiléerna på längden, salta dem och lägg i några basilikablad, riven choklad och curry. Linda två skivor bacon runtom varje filé. Grilla kycklingen i en ugnsfast form ca 30 min på 200°C. Skölj och strimla salladen, blanda den med olivoljan, citronsaften och rödlöken precis före servering. Koka pasta endast 1-2 min i saltat vatten. Låt kycklingen vila ett par minuter innan ni skär upp. Vänd pastan i olivolja och parmesanost och servera med kycklingen och salladen. Tips Plocka gärna över färska örter Stektips Kärntemperaturen på kyckling ska vara 72 C när den är färdig. Kärntemperaturen är temperaturen i mitten av kycklingen som du mäter med en digitaltermometer Smaklig måltid !