Du behöver
- 6-8 Kronfågel Kycklingben
- ½ tsk spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk torkad timjan Salt
- 6 skrubbade potatisar
- 1 squash skuren på längden
- 2 skalade morötter
- 1 rödlök salt och peppar olja Färsk rosmarin eller timjan, Svarta oliver
Gör så här
Krydda kycklingbenen. Skär potatis och lök i klyftor, grönsakerna i mindre bitar. Blanda potatis och grönsaker med olivolja och salt, lägg de i en ugnsfast form och strö över hackad timjan eller rosmarin. Lägg kycklingbenen jämnt fördelat mellan potatis och grönsaker. Stek i 200-225°C i 35-40 minuter, ta ut formen och strö över oliver. Sätt in i ugnen i ytterligare i ett par minuter tills allt är klart. Servera gärna med en kall creme fraiche sås. Smaksätt creme fraiche med vitlök, saffran, honung och salt. Tips Tag en större kraftig plastpåse och lägg i kycklingben och kryddor. Håll ihop påsen med luft i och skaka runt så fördelas kryddorna snabbt runt benen. Stektips Kärntemperaturen på kyckling ska vara 82 C när den är färdig. Kärntemperaturen är temperaturen i mitten av kycklingen som du mäter med en digitaltermometer. Smaklig måltid!