Du behöver

  • Ca 900 g kycklinglårfilé Kronfågel Salt och peppar
  • Ca 250 g färsk svamp, champinjoner, kantareller etc.
  • 2-3 morötter
  • 8 schalottenlökar
  • 5-6 dl torrt vitt vin/grönsaksbuljong 50/50 3 skållade, skalade tomater 5 salladslökar
  • Tillbehör Kokt potatis eller ris

Gör så här

Bryn kycklinglåren i omgångar runt om i panna, krydda väl med salt och peppar. Ta upp dem och vispa ur pannan med ca 1 dl vatten. Bryn grönsaker, svamp i mindre bitar + hela små lökar i smör, lägg i kycklinglåren, fyll på med skyn, vitt vin/buljong. Låt puttra samman i ca 15 min. Smaka av om mer kryddor behöver tillsättas. Skålla tomaterna i hett vatten några sekunder och skala dem. Kärna ur, skär i mindre bitar och tillsätt strax innan servering. Toppa med skivad salladslök. Servera kokt potatis eller ris. Smaklig måltid!