Du behöver

  • 400 g Kronfågel kycklinglever, kyld eller fryst
  • 1 liten gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 litet knippa salvia eller timjan
  • ½ tsk salt
  • Femkornspeppar Santa Maria
  • 125 g mjukt smör
  • 1 dl vispgrädde
  • Kavring Sallad Lingon

Gör så här

Putsa levern något och skär i mindre bitar. Skala och hacka löken. Stek alltsammans i en stekpanna med smör i ett par minuter tills precis genomstekta. Tillsätt salt, peppar och hackade örter. Lägg i en matberedare och mixa samman. Låt svalna, tillsätt mjukt smör i omgångar och mixa till slät massa. Tillsätt grädden och mixa till en fluffig massa. Smaka av med ev. mer kryddor och häll upp i en tätslutande burk. Låt mogna och stelna i kyl till nästa dag. Skeda upp på bröd med sallad och strö över lingon. Garnera med kryddgrönt. Smaklig måltid !