Du behöver

  • 4 kycklingbröst från Kronfågel, grillade (skivas eller tärnas)
  • 1 halv purjolök
  • strimlad 2 tomater
  • klyftade 1 burk bönor
  • valfria, sköljda
  • 1 påse färdig salladsmix 4 ägg, kokta och halverade Vitlöksdressing 1 dl olivolja ½ dl vitvinsvinäger 1 vitlöksklyfta, finhackad eller pressad ½ tsk salt ½ tsk svartpeppar ½ tsk flytande honung

Gör så här

Gör först dressingen, blanda olivolja, vitvinsvinäger och vitlök i en stor skål. Tillsätt salt och svartpeppar samt honung. Blanda sedan dressing med purjolök, tomater och bönor. Skölj salladen och lägg upp på portionstallrikar eller ett stort fat. Garnera med grillad kyckling och ägghalvor. Tips Servera gärna salladen med brödkrutonger eller ciabattabröd med smör och ost. Stektips Kärntemperaturen på kyckling ska vara 72 C när den är färdig. Kärntemperaturen är temperaturen i mitten av kycklingen som du mäter med en digitaltermometer Smaklig måltid !