Du behöver
- 4 prt bulgur
- 500 g lammfärs
- 1 st potatis kokt, kall, riven
- 1 st liten gul lök skalad, riven
- 1 st ägg
- 0.5 tsk harissa
- 1.5 tsk spiskummin
- 1 tsk salt nymalen svartpeppar
- olivolja till stekning
- 4 st tomater urkärnade och tärnade
- 1 st rödlök skalad, kvartad och skivad
- 1 st vitlök riven
- 0.5 st citron saften
- 1 msk olivolja
- mynta bladen, finhackade
- bladpersilja bladen, finhackade
- salt svartpeppar
Gör så här
1
1. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
2
2. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda lammfärs, potatis, lök, ägg, harissa, spiskummin, salt och rikligt med svartpeppar väl till en jämn smet.
3
3. Forma åtta biffar, bryn dem i smör och olivolja ett par minuter på var sida. Lägg över dem i en ugnsform och sätt in dem i ugnen cirka 10 minuter eller tills de är klara.
4
4. Blanda bulgurn med tomater, rödlök, vitlök, citronsaft, olja, mynta och persilja. Salta och peppra.
Näringsvärde: Kcal 489, Fett 25 g, Kolhydrater 35 g, Fibrer 6 g.