Lammfärsbiffar med tabbouleh

Du behöver 4 prt bulgur 500 g lammfärs 1 st potatis kokt, kall, riven 1 st liten gul lök skalad, riven 1 st ägg 0.5...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt bulgur
  • 500 g lammfärs
  • 1 st potatis kokt, kall, riven
  • 1 st liten gul lök skalad, riven
  • 1 st ägg
  • 0.5 tsk harissa
  • 1.5 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt nymalen svartpeppar
  • olivolja till stekning
  • 4 st tomater urkärnade och tärnade
  • 1 st rödlök skalad, kvartad och skivad
  • 1 st vitlök riven
  • 0.5 st citron saften
  • 1 msk olivolja
  • mynta bladen, finhackade
  • bladpersilja bladen, finhackade
  • salt svartpeppar

Gör så här

1
1. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.

2
2. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda lammfärs, potatis, lök, ägg, harissa, spiskummin, salt och rikligt med svartpeppar väl till en jämn smet.

3
3. Forma åtta biffar, bryn dem i smör och olivolja ett par minuter på var sida. Lägg över dem i en ugnsform och sätt in dem i ugnen cirka 10 minuter eller tills de är klara.

4
4. Blanda bulgurn med tomater, rödlök, vitlök, citronsaft, olja, mynta och persilja. Salta och peppra.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 489, Fett 25 g, Kolhydrater 35 g, Fibrer 6 g.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top