Du behöver
- 1 frp Kronfågel Kryddmarinerade Kycklingben
- Ca 1 kg potatis t ex. King Edvard 40-50 g strimlade soltorkade tomater i olja Hackad timjan från
- 1 kruka (ersätt med t ex 1 knippe olika örtkryddor eller persilja etc.) 10-15 svarta kalamataoliver oliver utan kärnor
- Ca 100 g riven ost Salt och nymald svartpeppar
- 3 dl gräddmjölk (50/50 grädde/mjölk)
- 1-2 vitlöksklyftor
Gör så här
Skala och skiva potatisen. Varva potatis i en smord form med paprika, timjan, oliver och ost. Avsluta det översta lagret med potatis. Krydda rikligt med peppar och salt mellan varven. Pressa ner vitlöksklyftorna i gräddmjölken. Krydda med lite salt och peppar. Häll gräddmjölken över potatisgratängen och grädda i 225° C i ca 1 timme el. tills potatisen mjuknat och fått färg. Stek kycklingen enligt anvisning på förpackningen. Servera med Medelhavsgratängen och en grönsallad. Smaklig måltid !