Du behöver
- 1 förpackning Kronfågel DPG Kycklinggrillspett
- 1000 g
- 2 paprikor
- 300 g valfri pasta
- 250 g körsbärstomater
- 150 g sockerärter
- 1 knippe dill, persilja eller koriander 1 huvud romansallad
- Dressing 3 msk olja 3 msk vitvinsvinäger 1 knippe mynta 1 dl kycklingbuljong
Gör så här
Grilla kycklingspetten enligt anvisning på förpackningen. Dela paprikorna och ta bort kärnor. Lägg dem på bakpappersklädd plåt med skinnsidan uppåt. Sätt in dem på grill i 250 C i ett par minuter tills skalen börjar bli svarta. Ta ut dem, lägg papper el. folie över och låt svalna. Dra bort skalet lätt. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda samman dressingen och häll över den heta pastan. Rör om och låt stå tills allt svalnat. Skär tomater, paprika och sockerärtor i mindre bitar. Blanda pastan med grönsakerna och örterna. Smaka av med salt. Stektips Kärntemperaturen på kyckling ska vara 72 C när den är färdig. Kärntemperaturen är temperaturen i mitten av kycklingen som du mäter med en digitaltermometer Smaklig måltid!