Krispig gurksallad med äpplen och dill

Du behöver 1 st gurka färsk 2.5 st äpplen gröna syrliga 0.5 dl dill finskuren 1 tsk chili finhackad 1 msk äppeljuice koncentrerad 1 msk...

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gurka färsk
  • 2.5 st äpplen gröna syrliga
  • 0.5 dl dill finskuren
  • 1 tsk chili finhackad
  • 1 msk äppeljuice koncentrerad
  • 1 msk citronsaft
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

1
Skölj gurkan, klyv den och gröp ur kärnorna med en sked.

2
Tärna gurkan och skalade äpplen mycket smått.

3
Blanda med dill och chili, droppa över äppel­juice och citronsaft.

4
Strö på salt och peppar och blanda samman.

5
Lägg upp i en serveringsskål med några salladsblad utmed kanten.

6
Gurksalladen räcker till fyra portioner.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top