Kyld jordgubbs- och rabarbersoppa med pannacotta

Du behöver 400 g rabarber 250 g jordgubbar 0.5 dl konc jordgubbssaft 3 msk saft från pressad citron 1.5 dl vatten 1.5 dl strösocker Pannacotta:...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g rabarber
  • 250 g jordgubbar
  • 0.5 dl konc jordgubbssaft
  • 3 msk saft från pressad citron
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 dl strösocker

Pannacotta:

4 dl grädde valfri sort
0.5 st vaniljstång
1 tsk stött kardemumma
1 dl multigelesocker

Till garnering:

0.5 st rabarberstjälk fint hackad

Gör så här

1
Börja med soppan. Skär rabarber och jordgubbar i mindre bitar och lägg i en kastrull (ej aluminium!), slå på saft, cit­ronsaft, vatten och socker. Koka upp och sjud försiktigt cirka 30 minuter. Låt rinna av i en sil med fina maskor. Ställ soppan kallt.

2
Pannacotta: Häll grädden i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna och lägg med stången i grädden, tillsätt kardemumma och multigelésocker. Koka upp och koka 1 minut, rör om och låt dra 10 minuter, ta bort vaniljstången. Häll upp i små formar eller portionsskålar och låt svalna. Ställ kallt för att stelna, tar 2–3 timmar. Kan med fördel göras dagen före.

3
Stjälp upp pannacottan i mitten på en djup tallrik. Häll ut rabarbersoppan runt om, garnera soppan med finhackad rabarber.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top