Melonbitar med ädelost

Du behöver 2 msk flagad mandel 1 galia- eller ogenmelon 100 g gorgonzola 100 g mascarpone- eller ricottaost 1–2 duttar kajennpeppar Gör så här 1...

Tillagningstid: 10 minuter
20 portioner

Du behöver

  • 2 msk flagad mandel
  • 1 galia- eller ogenmelon
  • 100 g gorgonzola
  • 100 g mascarpone- eller ricottaost
  • 1–2 duttar kajennpeppar

Gör så här

1
Hetta upp en torr stekpanna, lägg i mandeln och rosta ett par minuter. Vänd om med stekspade, ta upp.

2
Halvera melonen, gröp ur kärnhuset. Dela till 10 klyftor, skär bort skalet och halvera klyftorna.

3
Mosa samman de två ostsorterna, blanda i en aning kajenn. Spritsa eller klicka krämen på melonbitarna, strö över mandelflagorna.


Kommentar:
Häll upp väl kyld Asti Araldici, Asti Martini eller Asti Cinzano i ett glas och lägg i en skiva lime.
Servera med melontilltuggen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top