Rabarbergranité med vitt vin

Du behöver 500 g rabarber 2 msk strösocker 0.5 dl citronsaft rabarber lockar av mousserande vin halvsött Gör så här 1 Skär rabarbern i små...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g rabarber
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 dl citronsaft
  • rabarber lockar av
  • mousserande vin halvsött

Gör så här

1
Skär rabarbern i små bitar. Koka upp med 1 1/2 deciliter vatten i en kastrull, låt svalna. Mixa med socker och citronsaft i en matberedare eller med mixerstav. Häll upp i en form. Frys minst fem timmar eller över natten.

2
Låt granitén tina något. Lossa den från formen och dra flagor med en gaffel ner i en kyld bunke.

3
Fördela i portionsskålar eller i ett drinkglas på hög fot. Dra av det yttersta på en rabarberstängel med en kniv, de blir fina korkskruvslockar att dekorera med.

4
Har du halvsött mousserande vin hemma är det festligt att slå lite av det över granitén vid serveringen.


Kommentar:
Ska frysas minst fem timmar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top